söndag 21 december 2008

Ironisk Jul till alla!

Aj då Tullverket. Blev visst lite knas med årets julklapp? Undrar bara vad som händer den Tullverksanställde som inte lämnar tillbaks sin "iPod" – blir det stegling å hjul, återkallande av internetabonnemang eller bara stämning på några miljoner (orka länka; vi vet alla vilka as de är)?

Äh, nu skiter jag i rim och reson trots att det är JUL, sålunda: jag ger fulla faan i er som tjänar massor av pengar (Sony, BMG, Universal, och Warner) på kultur. Faktiskt! Kulturen är mellanmänsklig och glädjen att sprida kulturen övergår uppenbarligen olägenheten att bli blåst på frukten av sitt arbete. För märk väl, det är inte ni som sprider kulturen som tar maten ur händerna på kulturskaparnas stackars barn. Det är först och främst mediabolagen. Sedan, här i Sverige, är det riksdagen (royalties är inte pensionsberättigande). Och där tar det stopp. Stopp! Tvärstopp.

Ja, jag har också slavat under skivkontrakt, och läst det finstilta. Tur att jag har ett "civilt" jobb!

Ni som fortfarande vill spela musik för pengar (och inte är dansband): spela in där hemma. Det är lätt nuförtiden. Hyr eventuellt in en tekniker/mastrare för att få lite snits på ljudet. Spela live (livespelningar är kul!), och sprid er inspelade musik gratis; ni kommer att få en massa fans (om ni är bra), däri ligger den lilla, lilla, lilla chans ni har att kunna försörja er bra på er musik. IMHO.

Inga kommentarer: